


Quinta de Gaivosa AMPHTHEATRUM
Vinificering: Meget langsom gæring med naturlige gærceller ved lav temperatur (17 grader) for at bevare de mere delikate smagsnuancer med tilpasset mekanisk presning.
Gæringen stoppes midtvejs med tilføjelse af Aguardente" for at opnå den bedste balance
mellem den naturlige sødme, alkoholen, dens struktur og alle dens elementer, der bevarer en stor renhed af frugt;
Lagring: 2 år på stålfade.
Farve: Helt uigennemsigtig rubinfarve.
Smag: En eksplosion af smag! Vilde bær, urter, svesker, lakrids, eukalyptusblad, grafit... ekstremt kompleks.
Koncentrationsniveauet er fantastisk! Det rammer hver eneste smagsløg, men med en afvæbnende
mildhed. En ekstraordinær vin, der kan holde i over 100 år.
Serveres ved: 14 grader, åbnes 1 time før servering. Nydes til oste, chokolade, og røde frugter.
Høstdato: 2020/09/10
Druer: Touriga Nacional, Malvasia Preta, Tinta Amarela, andre (30 forskellige vinstokke mark- blanding)
Vinmarkens alder: 120 år.
2020, en årgang med helt unikke forhold, der afslører, hvorfor portvinen er sådan en unik Douro skabelse
og mesterværk. 2020 var måske det mest udfordrende år vores generation nogensinde har oplevet. Det var
generelt varmt fra begyndelsen af året, hvilket førte til en hurtig proces fra knop til blomstring. Et regnfuldt
forår førte til en stort udbrud af dunet meldug, og påvirkede blomstringen, med deraf
følgende pauser i en produktion, der ikke allerede var for generøs. Den beskedne kvantitative
prognose for året blev yderligere forværret af afsvidningen, der tog sted fra 22. til 24. juni.
De store mængder nedbør i foråret gav gode forhold til modningen. I den sidste tredjedel af
August kom vendepunktet - efter regn den 20. august, kom sommervarmen og hjalp til at
færdiggøre modningen.... en pludselig dehydrering begynder at forekomme hurtigt i druerne.
Med det resultat... mængden af druer faldt drastisk, over 50% i flere vinmarker. Men naturen
tog med den ene hånd og gav tilbage med den anden - kvaliteten er virkelig exceptionel!
Koncentrationen, intensiteten var sådan, at den i en første analyse rejste nogle spørgsmål.
Lordelo, den ældste vinmark på Quinta da Gaivosa, hvorfra der normalt produceres en af top
vinene Douro cuvées, når pludselig et rekordhøjt koncentrations niveau. Det var ren årgang
Port lige fra vinmarken! Koncentrationen var virkelig enorm... Men proportional på alle
niveauer - sukkerarter, aromaer, phenolforbindelser, surhed ... alt (!), Garanteret enestående
intensitet, men også en bemærkelsesværdig balance! En af den slags betingelser med en
fantastisk historisk milepæl - det skete nøjagtigt 200 år efter 1820, årgangen, hvor lignende
forhold ændrede Port for evigt.